Dovolená

Místní obyvatelé


Mnoho lidí si chce samozřejmě užívat dovolenou. A to bych nebyla já, ani abych já netoužila po krásné a bohaté dovolené. Vždycky nejraději mám takovou dovolenou, kde si mohu dělat téměř co chci a hlavně, aby to byla taková dovolená, kde je teplo a krásné moře, krásné širé moře, modré moře a nekonečný písek. Přesně takovéto písčité pláže mám na dovolené nejraději. Ovšem ale když jedeme třeba s přáteli do Chorvatska, tak tam je jsou kamínky a tohle mě vždycky hodně vadí. Jenomže moji přátelé si nemohou dovolit nic jiného, než Chorvatsko nebo Bulharsko, a tak jim vždycky řeknu, že Chorvatsko je podle mého názoru opravdu nejlepší volba.

Na dovolené ráda odpočívám.

Já nejraději jezdím do Itálie nebo do Španělska anebo také na Maltu. Na Maltě jsem byla s partnerem, tedy se svým bývalým partnerem. My jsme se rozešli. A víte, co se stalo? Můj partner zůstal na Maltě, on si tam asi našel nějakou partnerku. Ani do této doby nevím, jestli to byla Češka nebo cizinka anebo přímo místní obyvatelka. Ale partner se jednoduše na Malt, zamiloval. Samozřejmě, že mě to hodně vadilo, ale co jsem měla dělat, přece nebudu partnera držet jenom u mě u mě. To je tak, že když už partner mě nechce, že ho rozhodně nebudu přemlouvat, když se zamiloval do jiné.

Ráda jezdím na dovolené.

Tak jak ho můžu přemluvit, aby se zamiloval zpátky do mě? Tohle rozhodně ne. Samozřejmě, že tahle dovolená na Maltě mě opravdu hodně zničila a na Maltu už nikdy nechci jet. Dokonce partner na Maltě bydlí. Takže když jede na dovolenou, tak určitě jede na dovolenou do České republiky za svou rodinou a za svými přáteli. A ani nemám náladu, abych jeho partnerku poznala a kdo ví, třeba už s ní není. Třeba už má jinou partnerku, třeba partner cestoval někam do zahraničí, třeba do Španělska nebo do Itálie, a našel si tam také místní partnerku. Ale já se ani nedivím. V dnešní době je normální, že se lidé provdají do ciziny.