Nakupování

Co do výbavičky pořídit?


Ačkoliv je to smutné, na dětech se vydělává snadno. Výrobci dětského sortimentu to samozřejmě moc dobře ví, a tak se specializují na prodej designových a krásných věcí, o kterých vás prostřednictvím influencerů, celebrit a krásných reklam budou přesvědčovat, že je potřebujete. Když uvidíte luxusní kočárek třeba u své oblíbené herečky, zvýší se šance, že ho budete chtít taky. A právě toho výrobci využívají, a ke své propagaci velice často používají placené spolupráce se známými lidmi.

matka a dítě

Před narozením miminka byste si měli udělat seznam celé výbavičky. Ideální je postupovat tak, že budete nakupovat průběžně. První měsíce života stejně strávíte s miminkem, a kromě jídla a tepla nic moc nepotřebuje. Proto nemusíte mít ani připravený pokojíček do nejmenších detailů. Stačí když nakoupíte přiměřené množství oblečení. Co byste rozhodně neměli zapomenout koupit?

Při nákupu oblečení pro miminka vždycky vycházejte z období, kdy se má dítě narodit. Je zbytečné nakupovat kompletní šatník, protože nemůžete vědět jakou velikost bude vaše dítě mít třeba za půl roku, a právě proto je lepší nakupovat postupně. Základní vybavení pro miminko jsou hlavně kojenecké polodupačky samet, fleec a froté, které jsou příjemné na dotek. Většina maminek v prvních měsících používá hlavně kombinaci body, neboli polodupaček, a kalhot či punčocháčů. Opět ale záleží na ročním období.

miminko dítě

Do porodnice byste měla odjíždět s tím, že doma máte připravených několik kusů oblečení od každého druhu. Maminky hodně podléhají nákupům značkového oblečení, ale dávejte si pozor na to, že každý výrobce čísluje výrobky jinak. Proto se řiďte především tabulkou velikostí. Nakupovat můžete klidně i z druhé ruky, protože tak můžete ušetřit spoustu peněz. Mnoho maminek na různých skupinách prodává i značkové věci za pár korun, a toho můžete využít i vy.