Společnosti

Spravíme i vaše zuby


V České republice podle průzkumů velká část dospělé populace nemá zuby v dobrém stavu. Lidé si často zuby nečistí a nebo si je nečistí dostatečně a správně. Mnoho lidí navíc holduje alkoholu, kouření a návykovým látkám, což zdravým zubům také zrovna neprospívá. Výsledkem jsou lidé, kterým už v poměrně nízkém věku chybí zuby, jejich části a nebo kteří jsou vhodnými adepty na zubní náhradu.

Nejčastějšími problémy se zuby jsou zubní kazy, zubní plak a zubní kámen. Nic z toho nemají lidé, kteří si svoje zuby pečlivě a pravidelně čistí. Opravdu dobře vyčistit zuby moc peněz nestojí, jen je třeba si koupit vhodné produkty. Každý by měl chodit dvakrát ročně na zubní hygienu, kde mu dentální hygienistka nejen skvěle zuby vyčistí, ale dokonce i pacientovi poradí, jak a čím si má zuby čistit, a doporučí mu vhodné nástroje podle typu jeho zubů.

dětský zubař

Lidé kteří svoje zuby zanedbávají si zadělávají na velké problémy. Špatně čištěné zuby trápí zubní kazy, které první měsíce až roky vůbec nebolí. Jakmile se ale kaz dostane hluboko pod dáseň, není jisté zda se ho podaří zachránit, a právě v tomto období začne zub bolet. Každého hned napadne, že od toho jsou tu zubní lékaři. To sice jsou, ale je jich málo. Jejich počet konstantně neroste, ale spíše klesá. Lidé pak nemají kam chodit, protože nemají svého zubního lékaře.

zubař pacient

Kam teď?
Jste jedním z těch, kteří nemají svého zubaře? Zajímá vás jestli nové pacienty bere zubař v Praze 3 Žižkov? Naše ordinace má zatím stále volné kapacity pro nové pacienty. Ošetřujeme nejen dospělé, ale i děti. I u těch roste počet kazů, protože jejich rodiče zanedbávají nejen svoje zuby, ale i zuby svých dětí. Důsledek je takový, že roste počet dětí, které mají poškozené stálé zuby ihned poté, co se jim prořežou. Když mají kazy mléčné zuby, stálé zuby už pak mají predispozice pro kazy rovněž.