Nakupování

Bezpečí pro prarodiče


Jakmile se člověk dostane do určitého věku, jeho zdravotní stav se i přes veškerou snahu začne pomalu zhoršovat. Absolutně nejhorší situace je, když starší člověk žije sám a spadne. Často se stává že starší lidé spadnou, a někdo je najde až příliš pozdě. V případě že máte v rodině někoho staršího a máte o něj obavy, je rozhodně na místě začít řešit jeho bezpečnost. Starší lidé jsou často velice fixováni na svoje bydliště, a také přes veškeré naléhání ostatních příbuzných odmítají stěhování k nim, a to dokonce i z bezpečnostních důvodů. Je tak nutné tyto lidi častěji navštěvovat a každý den jim několikrát volat, aby se dalo zkontrolovat, zda jsou v pořádku. Ne každý senior ale dokáže ovládat mobilní telefon, a v těchto případech je ideální pořídit sos tlačítko pro seniory.

tísňové volání

Jak funguje?
Existuje více typů těchto tlačítek. Jde v podstatě o náramek s tlačítkem, který se dá nosit na ruce, aniž by zavazel při práci nebo ve volném čase. V případě že by někomu dělalo problém náramek nasazovat anebo ho mít na ruce, je samozřejmě možné tlačítko nosit i na krku. Tlačítko se nijak nenabíjí, a baterie má životnost několik let. Rozlišuje dvojí stisknutí – krátké a dlouhé.

starší muž

Zařízení dokáže rozlišit, jak naléhavé volání o pomoc člověk použil. Tlačítko se nastaví tak, že při stisknutí zavolá například pečovatelku v pečovatelském domě anebo někoho z rodiny. Tlačítko dokáže indikovat také to, zda se člověk hýbe či nikoliv a případně samo zavolá pomoc. Je to zařízení, které dokáže bez nadsázky zachránit život. Jestli máte starší prarodiče anebo třeba rodiče, kteří už nejsou zcela samostatní, a chcete mít jistotu, že jste udělali maximum pro ochranu jejich života a zdraví, je pořízení tohoto tlačítka ideální volbou. Tlačítko se stává stále populárnější díky své spolehlivosti a také díky kompaktním rozměrům.